over mij pictogram

Over Studio Martijn

Het moet ergens rond 1984 geweest zijn dat ik mijn eerste computer kreeg: de Commodore C-16, een variant op de beroemde C-64. Mijn eerste stapjes met programmeren werden hier gezet: schrijven in basic. Er zouden nog enkele Atari's volgen, de eerste computers met grafische interface. In 1988 kwam de eerste Apple in huis: ik was verkocht.


profielfoto martijn slot
In februari 1990 verscheen de eerste versie van Photoshop. Ik zat in het 2e jaar van het Grafisch Lyceum (toen nog Grafische MTS) We kwamen net de DoKa (donkere kamer) uit met grote rastervellen in onze handen nadat we de vergrotingskoker hadden bediend en naar de contactkast gingen om de volgende stap te maken in de complexe oude manier van fotografie en beeldbewerking. Een echt ambacht, met kolossaal grote apparatuur die niet in je huiskamer paste. De docent reproductie-fotografie had iets nieuws... het zou álles veranderen... de aller eerste versie van Photoshop. Alsof ik water zag branden, ik was verkocht... Dit was hét.
Vrijwel tegelijk kwam de eerste DTP-software uit. In plaats van op een hele complexe manier met de hand pagina's samen te stellen, kon dat nu digitaal. Ook nu was ik weer verkocht.

Voor tekenen gold het zelfde, de eerste echte illustratie software kwam uit. Dit zou mijn échte grote liefde worden, en is het altijd gebleven. Ik ben vrij snel na mijn grafische opleiding werktuigbouw gaan doen en als technisch illustrator gaan werken. Voor uitgeverijen heb ik schoolboeken geïllustreerd en voor technische bedrijven documentatie gemaakt. Altijd als zelfstandige.

In 1996 typte ik voor het eerst 'http://www..." in een browser. De wondere wereld van het internet ging open. Binnen een jaar had ik mijn eerste website gebouwd. Zelf geschreven in HTML. Er zouden er nog veel volgen, voor mijzelf maar vooral ook voor klanten.

Automatisering heeft altijd mijn interesse gehad. Websites en software die automatisch taken voor je verrichten, door het juiste stukje code, op de juiste plek te koppelen aan een ander stukje code. 
Toen de eerste webshopsoftware-projecten ontstonden stond ik ook hier weer met mijn neus voor aan. Aanvankelijk veel hardcore zelf programmeren in HTML, PHP en CSS. Nu is alles meer ontwikkeld met goede webshopsoftware en een begrijpelijke interface. Door er vanaf het begin bij geweest te zijn, en altijd onder de 'motorkap' te hebben gewerkt aan webshopsystemen is het een begrijpelijke wereld voor mij.
visitekaartjes studio martijn
Het is fantastisch om precies op het juiste moment, in de juiste tijd, op de juiste plek te zijn geweest om de intrede van de computer, de digitale grafische revolutie (want dat was het) en de ingrijpende internetrevolutie vanaf het begin te kunnen volgen en te omarmen. Sindsdien ben ik er altijd in blijven werken, als zelfstandig ondernemer met mijn neus vooraan. Van technisch illustrator, naar grafisch ontwerper, naar eigenaar van een reclamebureau, naar eigenaar van een grafisch productiebedrijf. Ik heb altijd de combinatie gezocht tussen grafisch en techniek. Het grafisch productiebedrijf werd mij te groot, en wilde meer de technische diepte in. Met Studio Martijn combineer ik al mijn kennis en ervaring onder 1 noemer: grafisch, technisch én programmeren.


Martijn Slot
wie-o-wie

Martijn Slot

telefoon

06 - 26 16 03 08

e-mail

​contact@studiomartijn.nl

internet

studiomartijn.nlwie-o-wie

​Martijn Slot

telefoon

​06 - 26 16 03 08


e-mail

​contact@studiomartijn.nl

internet

studiomartijn.nl


wie-o-wie

​Martijn Slot

telefoon

​06 - 26 16 03 08

wie-pictogram

Martijn Slot

telefoon-pictogram

​06 - 26 16 03 08

email-pictogram

contact@studiomartijn.nl​

internet pictogram

studiomartijn.nl

>