CSS pictogram

CSS

Binnen Wordpress heb je legio mogelijkheden je ontwerp aan te passen, toch loop je soms vast in de mogelijkheden om dit te doen.

​Praktijk voorbeeld
Een praktijkvoorbeeld is bijvoorbeeld een LearnDash leeromgeving op je Wordpress website. Binnen LearnDash loop je tegen veel beperkingen aan als het gaat om styling en design. Met CSS kun je hier vaak meer oplossen dan mogelijk lijkt. Met CSS kun je je ontwerp aanpassen, en je kunt zelfs onderdelen verbergen als je dat wilt. Een klein simpel stukje CSS-code kan je vaak al verder helpen.
LearnDash website

​LearnDash leeromgeving,​ ontwerp en realisatie​​ voor my-growth​

Ervaring
Ik heb veel ervaring met het schrijven van CSS-code voor verschillende websiteplatformen. 12 Jaar geleden ben ik begonnen met het toepassen van CSS in OsCommerce e-commerce websites.


Het mooie van CSS is dat het een universele programmeertaal is die je ook in Wordpress kunt toepassen.
begin quote

​Een klein simpel stukje CSS-code kan je vaak al verder helpen

einde quote
​Overdraagbaarheid
Mijn advies is wel om terughoudend met CSS te zijn in je Wordpress website. Probeer altijd het ontwerp te realiseren met de standaard mogelijkheden in je Builder, en alleen CSS te gebruiken als je vastloopt, omdat anders je website lastig overdraagbaar wordt.

Mag ik je helpen?

Wil je weten of ik je kan helpen? Maak een vrijblijvende afspraak met mij voor een gratis adviesgesprek. Ik vertel je graag wat je mogelijkheden zijn.
martijn slot profielfoto 05
PHP pictogram

PHP

PHP is de programmeertaal waarop veel websites draaien. Het is een programmeertaal om websites dynamisch te maken. Dynamisch wil in dit geval zeggen dat de website voor de gebruiker op maat wordt geserveerd.

PHP code

Wordpress ​PHP code​

Ervaring
Ik heb meer dan 12 jaar ervaring in het schrijven, lezen en probleemoplossen (bug-fixing) van php-code. In de huidige Wordpress omgevingen hoef je niet meer diep in de code te duiken, maar om te begrijpen waarom en hoe een website reageert is het wel héél handig om te weten.

Regelmatig kijk ik even 'onder de motorkap' van een website om het gedrag van een plug-in of een onderdeel van de website analyseren. Meestal kom ik tot de conclusie dat de bewuste plug-in met niet erg schone code is geschreven, en zoek vervolgens een alternatief. 

​Code
Wordpress is een opensource platform, dit heeft veel voordelen, maar ook wat nadelen. Een nadeel is dat in principe iedereen een plug-in kan maken en aanbieden, ook met sterk verouderde code, onlogische code of vertragende code.

begin quote

Regelmatig kijk ik even 'onder de motorkap' van Wordpress om het gedrag van een thema, builder of plug-in te analyseren.

einde quote
​Veel thema's, builders en plug-ins hebben op het oog leuke features en handige kant-en-klare onderdelen meegeleverd. In de praktijk blijkt dat deze spielerei vaak meer problemen opleveren dan dat ze oplossen. Op de websites die ik maak, vermijd ik deze onderdelen zo veel mogelijk, en bouw onderdelen liever zelf goed en schoon op. Je website indexeert hierdoor beter bij zoekmachines en reageert hierdoor voorspelbaarder en vooral véél sneller.
HTML picto

HTML

Wat PHP is voor dynamische content, is HTML voor statische content. Ook HTML is voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor het draaien van je website. Net als bij PHP kijk ik ook voor HTML regelmatig even 'onder de motorkap' om het gedrag van de website te analyseren, en te begrijpen of verbeteren. Uiteindelijk zijn PHP, HTML, CSS en SQL allemaal met elkaar verbonden.
ketting
Mijn eerste html-stapjes zette ik al in 1996. Sindsdien ben ik er permanent mee blijven werken.
SQL picto

SQL

SQL is de database achter je website. De werking lijkt sterk op die van Excel. In je SQL database slaat je website alle informatie op over bijvoorbeeld je klanten: adresgegevens, naam, etc. Een ander voorbeeld is bijvoorbeeld alle informatie over je producten als je een webshop hebt: prijs, artikel naam, voorraad, kleur, formaat, etc, etc.

Gewoon wijzigen​

​Voor webshops met veel artikelen en/of veel klanten kan je SQL database behoorlijk uitgebreid zijn. Meestal kun je via de admin-kant van je website de informatie in je SQL-database per product of klant aanpassen. 

Slim wijzigen​

Maar wat doe je als je alleen bij alle producten die je in de kleur 'blauw' levert, het formaat wil aanpassen, en je database uit 2.500 producten bestaat?
SQL phpMyAdmin

SQL database in ​phpMyAdmin​

Dan kun je met een grote pot thee 1-voor-1 alle producten via de admin-kant van je website (front-end) je artikelen nalopen en wijzigen, of je kunt bijvoorbeeld via phpMyAdmin rechtstreeks in de SQL (back-end) een slimme zoek-en-vervang-opdracht doen. Dit scheelt je ongelofelijk veel tijd, maar belangrijker: je weet nu dat je geen artikel per ongeluk hebt gemist.
profielfoto martijn slot 04

Ervaring

Ik heb veel ervaring met het wijzigen van grote hoeveelheden data in SQL-databases via phpMyAdmin voor onder andere mijn eigen webshops. Ik ben benieuwd naar jou database uitdaging! Laat je mij weten of ik je kan helpen?
wie-o-wie

Martijn Slot

telefoon

06 - 26 16 03 08

e-mail

​contact@studiomartijn.nl

internet

studiomartijn.nlwie-o-wie

​Martijn Slot

telefoon

​06 - 26 16 03 08


e-mail

​contact@studiomartijn.nl

internet

studiomartijn.nl


wie-o-wie

​Martijn Slot

telefoon

​06 - 26 16 03 08

wie-pictogram

Martijn Slot

telefoon-pictogram

​06 - 26 16 03 08

email-pictogram

contact@studiomartijn.nl​

internet pictogram

studiomartijn.nl

>